14 Ocak 2014 Salı

BLOG AÇ DEDİLER, AÇTIM :)


Yok daha neler!!! Dimi... İşte şu ahir ömrümde ne desem, ne yapsam, başıma ne gelse; aldığım tepkidir bu “yok daha neler” ...

Aslında ana mevzu şu... En son sosyete pazarındaki standımda satış arası sohbetlerdir açma sebebim bu blogu, standı kapatınca özledim ben o sohbetleri, bir de özlendiğim yönünde mesajlar alıncaaa... Canlısı gibi olmaz elbet de hiç yoktan iyidir sanki... Evet evet, bilenler bilmeyenlere anlatsın, bendeniz bir ay öncesine kadar sosyete pazarında “gıda mühendisi kalite ve güvencesiyle” standımın başındaydım... Şimdilerde ise gıda üretim ve satışımı “Esra Mutfakta” ekibiyle birlikte bir imalathane/atölye çerçevesinde yürütüyorum... Babam pazarcı değil bu arada, yani küçüklükten esnaf falan değilim... Peki ne miydim? Ülke müdürü!!! Valla!!! Hah, alın size bir “yok daha neler” daha :)

Çok karıştı galiba... Anlatırken daha mı kolay, nedir?! Yazacağım, hepsini yazacağım... Yani ben yazıp anlatmaya çalışacağım... Okur da bana kızar mısınız “öyle mi yapılır/denir” mi dersiniz, yoksa “aferin” mi dersiniz, yoksa “aaa aynı ben” mi dersiniz, yoksa siz de hayatımda olan birçok kişi gibi “yok daha neler” mi, bilemem... Tek bir rica, denk gelip, “ne yazıyor bu deli” deyip sövmeyin kafi :)

Facebookta bir sayfam var “Esra Mutfakta”, tarif istendi ama vermedim hiç... Daha doğrusu şimdilik kendime özel bir tarifim yok, yurtiçi ve yurtdışı kaynaklardan benim tarifler... Ama madem isteniyor, blogtan tarifler de paylaşalım. Bütün tariflere “gıda aşkı” da ekleyince olacaktır Esra’nınkiler gibi...  

Bir de şu  “mühendis” tarafım da konuşsun mu azcık? Doğru/Sağlıklı beslenme, metabolizma hız sorunları, o hiç bitmeyen yada bir türlü başlanamayan diyetler, hastalıktan korunmak ve kurtulmak için gıdalar... Elbette konusunda uzman çok kişi var sizinle bilgi paylaşan, soru ve sorunlarınıza cevap olan... Benim ne farkım var... Ben sizden biriyim... Şu an ideal kiloda ve gayet çok yiyen biri olabilirim ama ben bundan 10 sene önce şimdikinden 14 kg fazlayla obezite sınırındaydım. Daha şimdiden bu kaçıncı “yok daha neler”!!!

Velhasıl, “blog aç” diyenlerin sözünü dinledim, e ne yapacağım ne yazacağım diye düşününce de bunlar geldi aklıma... Umarım keyifli bir yolculuk olur... Sevgiyle ve takipte kalın, emi!

17 yorum:

  1. merhaba Esra'cım:D Hoşgeldin:) Blog aç diyenlerden biri olarak çok mutlu olduğumu ve ilk yazından da blogunda nasıl eğlenceli dakikalar geçireceğimizi tekrar anlamış olarak hiiç pişman değilim:D hayırlı uğurlu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Ecercim :) Teşekkür ederim :) Ne yalan söyleyim, ben de başta sen olmak üzere ısrarcıların sözünü dinlediğime hiç pişman değilim... "durdurun dünyayı, inecek var" kıvamında geçen günlerimi anlatıp, rahatlıcam gibi gibi... Malum "işkenceden eğlence çıkarmak" bu hayat dediğin ;)

      Sil
  2. hoşgeldiniz.. anlatım şeklinize bittim desem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kerime hanım :) Yorumunuzu okuyunca küçük bir kız çocuğu gibi şımardım desem :)

      Sil
  3. Merhaba Esra.
    Hoşgeldin Blog dünyasına. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Hoşbuldum ve ayrıca sizin blogunuzu da pek hoş buldum. Daha detaylı incelemek üzere akşama plan yaptım... Bilmem neden, mis gibi ev yapımı bir sıcak çikolata eşliğinde inceleme isteği uyandırdı bende ;)

      Sil
    2. Bende teşekkür ederim. Her telden var blogumda belki ondandir. her zaman beklerim. keyifli gunlerin olsun.
      sevgilerle. :-)

      Sil
  4. Ecer'den duydum, koştum geldim. Hayırlı uğurlu olsun blogunuz, yeni yazılarınızı merakla bekliyorum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz o vakit ;) yalan yok, ben de merakla bekliyorum yazılarıma vereceğiniz tepkileri ;) sevgiler...

      Sil
  5. Selamlar, hoşgeldiniz blog dünyasında, keyifli paylaşımlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep birlikte efendim, teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Hoşgeldiniz aramıza izlemeye aldım bile...

    YanıtlaSil